Fatiha Süresinin Bereketi

Fatiha Süresinin Bereketi
Kur'an'ın en faziletli suresi olan Fatiha insanlığa gönderilmiş ilahi bir hazinedir.Peygamberimiz Fatiha'nın her derde deva olduğunu buyurmuştur.

Kur'an-ı Kerim'in sevap ve fazilet bakımından surelerinin içinde ilk sırayı Fatiha almaktadır. Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Kur'an'ın en faziletli suresi Fatiha Suresi'dir."

Bir işe başlarken Bismillah denmesi gerektiği gibi, Fatiha okunması da tavsiye edilmektedir. Resulullah (a.s.m.) şöyle buyurmuştur: "Hayırlı bir iş Elhamdülillah ile başlamazsa sonu bereketsizdir."

Fatiha muhtevası ve manası, zenginliği ve derinliği itibariylede bambaşka bir güzelliğe sahiptir: Hasan Basri bu konuda  şöyle der: "Allah bütün semavi kitaplarının ilmini Kur'an'da mevcut olan ilimleri de Fatiha Suresi'nde toplamıştır. Fatiha'nın tefsirini öğrenen bütün semavi kitapların tefsirini öğrenmiş gibi olur."

Fatih-i şerife maddi ve manevi her derde deva, her hastalığa şifadır. Hayatın tadı, tuzu ve bereketidir. Bir hadiste Peygamberimiz bu hakikati şu sözleriyle dile getirmiştir: "Fatiha Suresi her derde devadır."  

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski