Şifa Kaynağı Kayısı

Şifa Kaynağı Kayısı
Güneşin rengini almış harika bir meyve kayısı. Birçok hastalığa şifa olan kayısının her yerde kullanılması da başka bir mucize... Anadolu'da  güneşte kurutulan kuru kayısılar vardır, bulursanız onları yaz kış tüketin. Özellikle sabahları bir kayısı ve üzerine bir bardak sirkeli su içince bedeni temizlediğini söylüyorlar. Ben taze kayısıyı çok severim, kilo yapmasın diye fazla meyve vermeyen diyetisyenleri dinlersiniz iki kayısı bir günde yeterliymiş. Beni dinlerseniz 5-6 kayısı yenir derim... Şaka bir yana kayısıyı hayatınızdan eksik etmeyin. Tam bir şifa kaynağı...

Kuru kayısı için ömrü uzun meyve derlermiş eskiler. Kayısı çekirdeği yağının da cilde gençlik verdiğini hepimiz öğrendik. Kayısı birçok tedavi de kullanılıyor. Uzmanlar kabızlıkta, çocuklarda kas gelişiminde, yaşlanınca kemikleri güçlendirmede, her derde deva kayısıyı özellikle Ramazan aylarında doğal şeker olarak kullanabilirsiniz diyor. Ayrıca emziren annelere bol miktarda süt yapar.

Kayısı da A, B2, B3 ve C vitaminlerini barındırıyor ve şekerden de zengin bir meyvedir. Çok düşük kalorili ve faydalı bir meyvedir.

Gözler için havuç yerine kayısı
Kayısının faydalarını yazmaya kalksak sayfalar yetmez ama size şunu söyleyebilirim. Havuçta göze çok faydalı olan vitaminlerin  katbekatı kayısıda mevcutmuş. Yani gözlerinizde görmeyle ilgili sorunlar varsa bol miktarda kayısı tüketin.

Tansiyon hastaları da kayısıdan vazgeçmesin. İçinde bulunan yüksek oranda magnezyum ve fosfor hem beyin  fonksiyonlarına hemde tansiyona çok faydalıymış.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski