Alıç ve Alıç'ın Faydaları

Alıç ve Alıç'ın Faydaları
Kırlarda, dağlık bölgelerde yabani olarak yetişen manzaralı bir ağaçtır, meyveleri küçük muşmulaya benzer. Kırmızı ve sarı meyve veren çeşitleri vardır, meyvelerinde bol miktarda C vitamini bulunur.

* 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı çiçek + yaprak konur, 20 dakika sonra süzülür. Bu suya 2 veya 3 çay kaşığı bal da ilave edilebilir. Günde 2 - 3 bardak içilir. Meyveleri de kaynatılabilir.

* Kalbi kuvvetlendirir. Kalp çarpıntısı ve damar spazmları, kalp ritim bozukluğu, kalp kasları zafiyeti, kalp krizi sonrası yüksek kan basıncı durumlarında çok faydalı olduğu gibi; uykusuzluk, dikkati toplayamama, yüksek tansiyon, baş dönmesi ve kulak çınlamasında da şifa verir.

* Tıbbî tedaviyi destekleyici olarak da kullanılabilir.
* Damar sertliğine iyi gelir.
* Kolesterolü düşürür.
* Cinsi gücü artırır.
* Kadınlarda aybaşı ifrazatını çoğaltır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski