Avokado ve Avokadonun Faydaları

Avokado ve Avokadonun Faydaları
Kışın yapraklarını dökmeyen, 8-10 metre boyunda bir ağaçtır. Sıcak iklimlerde yetişir. Ülkemizde ise Antalya, Mersin ve civarında yetişir. Bütün bitkiler arasında protein bakımından en zengin olanıdır, kalorisi çoktur.

Bol miktarda E vitaminide ihtiva eder. Bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar. Ayrıca potasyum ve B6 vitaminide bulunur. Kadınlar açısından çok gereklidir. Yaprakları kurutulur ve su ile kaynatılarak içilir.

- Avokado yaprağı kaynatılıp bal ile tatlandılarak içilirse, böbrek iltihabına iyi gelir, mesane yollarını yumuşatır ve kumları döker.

- Böbreklerin kurumasında ve büzülmesinde şifadır. Böbrek iltihabı sebebiyle vazife yapmayan böbreği eski haline getirir.

- Çok iyi hücre koruyucudur. Hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatarak kanser riskini azaltır.

- Aç karnına birer su bardağı içilirse böbrek taşının düşmesine yardımcı olur.

- Tansiyon düşürür.

- İshali keser. Bunun için; 2 litre suya 1 avuç yaprak konur, 20 dakika kaynatılır, günde 5-6 bardak içilir.

- Damar genişletici etkisi vardır. Bunun için; 1 bardak suya 10 gram yaprak konur, 20 dakika kadar kaynatılır, günde 3 veya 5 bardak içilir.

- Safra kesesi ağrılarında; 2 litre suya bir avuç ufalanmış avokado yaprağı konur, 20 dakika kaynatılır, sabah aç karna 2 bardak, öğle, akşam ve gece yatarken ikişer bardak içilir. Faydası kısa zamanda görülür. Bu tertibe devam etmek safra kesesi iltihabına da iyi gelir.

- Avokado'nun meyveside yenilir. Protein, yağ, çeşitli vitamin ve mineralerce zengindir. Karaciğer ve safra kesesi rahatsızlığı olanlara çok fayda verir. Mide rahatsızlıklarında yarayı tedavi eder, ağrıyı keser. Bağırsaklara yumuşaklık verir. Hamilelere, yaşlılara, çocuklara, nekahet dönemlerinde çok faydalıdır. Yüzdeki sivilce ve çizikleri tedavide etkilidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski