Kiraz ve Faydaları

Kiraz ve Faydaları
Kiraz yemek aspirin gibi ağrıların dindirilmesinde etkili oluyor. Bu meyve gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara da iyi geliyor. Kirazda bulunan ve "antosiyanin" olarak bilinen kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiye yol açtığı söyleniyor. Bilim adamları yaptıkları deneylerde kirazın aspirin ve diğer ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermediğini araştırdı. Sonuç olarak yirmi kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü. Antosiyanin maddesinin E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etkilere sebep olduğuda görüldü. Ayrıca kiraz saplarını haşladıktan sonra elde ettiğiniz suyu içerseniz bu zayıflamaya da yardımcı olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski