Sirkenin Faydaları

Sirkenin Faydaları
Sirke elimizin altında durması gereken bir maddedir. Sebze meyvelerin sirkeli suda kalması, temizlenmelerini, yapraklar arasındaki mikroorganizmaların dökülmelerini sağlar. Makinede yıkanan bulaşıkların sirkeli sudan geçirilmesi deterjanın kimyasal etkisini yok eder. Etlerin daha çabuk haşlanması için bir kaşık sirke eklenebilir. Mutfak ve eyve sirkeli su ile silinebilir. Halıların silindiği suya bir kaşık sirke koymak halılarınıza canlılık verir. Balık pişirirken ocaüın yanına sirke ile ıslatılmış bir bez koyarsanız balık kokusunu çeker. Sirke kokusunun uyarıcı etkisi zihni canlandırır. Ateş düşürücü özelliğinden dolayı yüksek ateşli durumlarda sirkeli su ile kompres yapılır. Çorba ve salataya tat verip iştah açan sirke aynı zamanda geleneksel tıpta kullanılan bir ilaçtır. Enfeskiyona karşı etkilidir. Kalp damar sağlığını koruyucu özelliği vardır. Kolesterolü düşürür, kanı akışkan kılar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski