Tuzun Faydaları

Doktorların genellikle uzak durmamızı önerdiği tuz, yerinde ve ölçülü kullanıldığı zaman faydalıdır. Vücudun mineral ihtiyacını karşılar, elektrolit dengesini sağlar. Aşırı sıcaklarda oluşan kas kraplarına karşı etkilidir. Tansiyonu düşük hastalarda tansiyonu yükseltmek için kullanılır. Antiseptik özelliğinden dolayı mikrop öldürücüdür. Besinlerin bozulmadan saklanması yollarından biri de tuzlamadır. Tuzdaki iyodun eksik alınması gebelik, bebeklik ve yetişkinlik süreçlerinde olumsuz etki oluşturabilir. Guatr rahatsızlıklarında da iyot önemli rol oynar. Bunlara rağmen fazla tuz tüketimi ciddi sorunlara yol açar. Özellikle kalp damar hastalıklarında tuz son derece sakıncalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski